Zorgzame en praktische ondersteuning tijdens en na de uitvaart

Over mij

Wie ik ben.

Mijn naam is Rianne Markwat, ik ben geboren in 1966 en de trotse moeder van 2 dochters en getrouwd met Filip. Ik ben geboren en getogen in Zwijndrecht en heb altijd gedacht daar te blijven, daar oud te worden, maar soms loopt het anders. Inmiddels ben ik hertrouwd met de liefste Zeeuw en sinds september 2015 woon ik in Goes. Samen zorgen wij voor onze 2 katten en (ooit als oud vuil weggegooide) geadopteerde hondje Saar.

Ik vind het al van jongs af aan heel fijn om mensen te helpen. Een mooi voorbeeld is wat mijn moeder me ooit vertelde: dat ik als 6-jarig meisje aan alle oudere dames die op onze galerij woonden had gevraagd of zij misschien wat krulspelden over hadden. Dit omdat mijn oma de hare niet meer terug kon vinden na een bezoek aan haar zus in Canada. Want alle oma's hadden toch krulspelden om op zondag op hun mooist te zijn? 

Mijn ervaring en kennis zijn de basis.

Ruim 20 jaar heb ik ervaring opgedaan in de administratieve dienstverlening. Daarnaast was ik mantelzorger voor mijn ouders en ben ik zorgvrijwilliger geweest in het hospice in Goes.

Mijn ouders zijn een paar jaar na elkaar overleden. Met de familie zorgden we voor een warm en passend afscheid. Maar daarna lagen er enveloppen op de mat en moesten er allerlei beslissingen genomen worden. Een werkje waar niet iedereen voor warm loopt of toe in staat is. Enthousiast en met liefde ben ik eraan begonnen en met trots heb ik het afgemaakt. Ook in mijn werk met uitvaartondernemers heb ik gezien dat het niet stopt na de uitvaart. Pas dan komt de administratieve nasleep en moeten er (soms ingewikkelde) financiële beslissingen genomen worden. Mijn ervaring, kennis en vaardigheden zet ik graag in om nabestaanden te helpen.

Doordat ik een ondersteunende rol vervulde bij veel uitvaarten, viel me hierbij op dat er ook behoefte is aan praktische ondersteuning ná de uitvaart.

Onlangs ben ik begonnen met de opleiding uitvaartbegeleider.  ik de opleiding ‘Counseling bij depressie en rouw’ afgerond en inmiddels ben ik mijn eigen bedrijf ‘Rianne Markwat Ondersteuning’ gestart.

Ik help om overzicht te krijgen in administratieve, financiële en emotionele zaken. Dit doe ik op een eenvoudige, praktische manier. Met een luisterend oor en een open hart, zonder tijdsdruk.

Rianne Markwat