Rianne Markwat Ondersteuning

Hoe ik je kan helpen

Vrij snel na een overlijden vallen de eerste brieven van instanties al op de deurmat. Daarna wordt gaandeweg duidelijk wat er allemaal geregeld moet worden. 

Na de uitvaart begint eigenlijk alles pas. Alleen al een begin maken met de administratie kan erg pittig zijn voor wie in een emotioneel zware periode is beland. Veelal sta je er alleen voor wat betreft de administratieve nasleep. De persoon die liefdevol aangeboden heeft je te helpen, is niet altijd in de gelegenheid dit te doen, moet vrijnemen van werk, heeft andere verplichtingen of woont veraf.

Als je weinig tot geen overzicht hebt, kan dit een onrustig gevoel oproepen. Ik kan je ondersteuning bieden om samen de noodzakelijke werkzaamheden in kaart te brengen. Desgewenst te regelen.

 Hierdoor weet je niet alleen beter waar je aan toe bent, maar het geeft ook rust en ruimte in je hoofd. Dit vergroot de kans op een periode van 'gezonde rouw'. 

Ik sta je graag bij, zonder tijdsdruk, zodat er ruimte en rust ontstaat om te rouwen.

 

Spullen opruimen 

Het opruimen van spullen van je overleden dierbare kan een erg moeilijke stap zijn. Wil je dit wel? Want vaak zit er aan deze persoonlijke spullen een sentimentele waarde, die emoties en herinneringen oproepen. 

Begin pas met opruimen als je er zelf klaar voor bent. Laat dit moment dus niet door iemand anders bepalen.

 

Rianne Markwat