Bijzonder betrokken

Wat gaan we doen

Vrij snel na een overlijden vallen de eerste brieven van instanties al op de deurmat. Soms al voordat de uitvaart achter de rug is. Daarna wordt gaandeweg duidelijk wat er allemaal geregeld moet worden. Vanaf het moment van overlijden tot en met de dag van de uitvaart komt er veel op je af. Je wilt het laatste afscheid zo mooi mogelijk doen. Immers, het is het allerlaatste wat je doet voor je dierbare.

Na de uitvaart begint eigenlijk alles pas. Alleen al een begin maken met de administratie kan erg pittig zijn voor wie in een emotioneel zware periode is beland. Veelal sta je er alleen voor voor wat betreft dingen op administratief gebied. Er zijn zaken die op korte termijn geregeld moeten worden, zoals bijvoorbeeld:

Hoe ik je kan helpen

Veelal sta je er alleen voor wat betreft de administratieve nasleep. Er zijn zaken die alleen telefonisch of tijdens kantooruren plaats kunnen vinden. De persoon die liefdevol aangeboden heeft je te helpen, is niet altijd in de gelegenheid dit te doen op deze momenten. Of moet vrijnemen van werk, andere verplichtingen of woont veraf.

Als je weinig tot geen overzicht hebt, kan dit een onrustig gevoel oproepen.

Ik kan je ondersteuning bieden om samen de noodzakelijke werkzaamheden in kaart te brengen. Desgewenst te regelen.

 Hierdoor weet je niet alleen beter waar je aan toe bent, maar het geeft ook rust en ruimte in je hoofd. Dit vergroot de kans op een periode van 'gezonde rouw'. 

 

 

 

Rianne Markwat